ORGANIZATOR de EVENIMENTE 2024 - GENERALI Romania Asigurare - Reasigurare - Pitesti - Arges
ROMANIA, BUCURESTI, Sector 1, Piata Charles de Gaulle, nr. 15, etajele 6 si 7.
GENERALI Romania Asigurare Reasigurare SA este o societate de asigurari cu traditie si un istoric indelungat pe meleagurile romanesti. In 1835 era infiintata, la Braila, prima sucursala a grupului Generali, in Romania. In 1935 societatea isi muta sediul la Bucuresti si isi schimba denumirea in GENERALA - Societate Romana de Asigurari Generale. In anul 1948, datorita contextului politic, Grupul Generali este fortat sa se retraga de pe piata est-europeana si, implicit, din Romania. Dupa o pauza de 45 de ani, in anul 1993 Generali revine pe piata din Romania. Astfel, se infiinteaza societatea Generala Asigurari S.A., avand capital mixt italiano-roman, actionarii fiind Assicurazioni Generali (51%) si alte 4 companii romanesti, activitatea vizand in principal asigurarile generale. In anul 1999, Generali Holding Vienna preia pachetul majoritar de actiuni, iar numele companiei devine GENERALI Asigurari. In anul 2011, Generali Asigurari si Ardaf fuzioneaza dand nastere unei noi companii, cunoascuta astazi ca Generali Romania, o companie mai puternica in piata romaneasca de asigurari. Generali Romania este prezenta in toate orasele importante ale tarii, cu peste 88 de agentii si puncte de lucru, reusind in fiecare zi sa protejeze in mod activ si sa imbunatateasca calitatea vietii oamenilor. GENERALI Romania Asigurare Reasigurare SA este autorizata sa comercializeze produse de asigurare proprii, in Romania, fiind inregistrata in Registrul Asiguratorilor la numarul RA-002-10.04.2003.
GENERALI Romania Asigurare Reasigurare SA detine in portofoliu si ofera clientilor sai polita de raspundere Civila Legala a ORGANIZATORULUI de EVENIMENTE pentru asigurarea raspunderii civile a persoanei juridice care organizeaza evenimente, cum ar fi spectacole, festivaluri, expozitii, conferinte, seminarii, lansari de diferite tipuri, team building, etc. pentru vatamarile corporale sau daunele materiale suferite de catre persoanele participante la aceste evenimente, care au aparut in perioada de desfasurare a evenimentului organizat de catre asigurat si sunt in legatura cu activitatea asiguratului mentionata in polita de asigurare.
Obiectul politei de raspundere Civila Legala a ORGANIZATORULUI de EVENIMENTE de la GENERALI Romania Asigurare Reasigurare SA il constituie, acoperirea raspunderii civile a persoanei juridice care organizeaza evenimente, cum ar fi spectacole, festivaluri, expozitii, conferinte, seminarii, lansari de diferite tipuri, team building, etc. pentru vatamarile corporale sau daune materiale suferite de catre persoanele participante la aceste evenimente, care au aparut in perioada de desfasurare a evenimentului organizat de catre asigurat si sunt in legatura cu activitatea asiguratului mentionata in polita de asigurare.
Se acorda de asemenea despagubiri si in cazurile in care pagubele ca urmare a vatamarii corporale sau daunele materiale s-au produs din culpa persoanelor pentru care asiguratul raspunde potrivit legii.
Pentru a putea sa incheie o polita de raspundere Civila Legala a ORGANIZATORULUI de EVENIMENTE de la GENERALI Romania Asigurare Reasigurare SA pentru asigurarea raspunderii civile a persoanei juridice care organizeaza evenimente, pentru vatamarile corporale sau daunele materiale suferite de catre persoanele participante la aceste evenimente, care au aparut in perioada de desfasurare a evenimentului organizat de catre asigurat, solicitantul trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
- sa fie persoana juridica, specializata si autorizata in organizarea de evenimente, cum ar fi spectacole, festivaluri, expozitii, conferinte, seminarii, diferite tipuri de actiuni de lansare, team building, jocuri de artificii, etc.;
- se includ aici si directorii, actionarii si/sau asociatii, in limp ce actioneaza in aceasta calitate pentru asigurat precum si prepusii asiguratului;
- sa intocmeasca cererea chestionar / declaratia de asigurare care contine informatii esentiale pentru intocmirea politei;
- sa puna la dispozitie asiguratorului documentele de identificare ale asiguratului si / sau contractantului, avize, autorizatii, licente;
- sa plateasca asiguratorului o suma de bani denumita prima de asigurare in baza politei de asigurare incheiata cu acesta, cu scopul de a fi despagubit in cazul in care a suferit un prejudiciu prin manifestarea unuia sau mai multor riscuri asigurate conform politei;
Cererea chestionar trebuie intocmita in oricare din urmatoarele situatii:
- incheierea unei polite noi;
- reinoirea unei polite existente, inainte de data expirarii acesteia;
- alte situatii care presupun schimbari ale informatiilor continute in polita de asigurare;
Principalele informatii care trebuiesc furnizate asiguratorului, prin cererea-chestionar, sunt:
- datele de identificare ale asiguratului si / sau contractantului;
- informatii privind activitatile desfasurate: felul activitatii; informatii referitoare la locatii si angajati, numarul de participanti; informatii referitoare la serviciile prestate; informatii referitoare la supravegherea activitatii, standarde de calitate, masuri de prevenire a principalelor riscuri specifice;
- istoricul si previziunile de dauna;
- moneda politei;
- limitele de raspundere:
- pe perioada asigurata;
- pe eveniment;
- sublimita pentru pagube materiale, vatamari corporale, invaliditate, deces;
- aria geografica de acoperire: in Romania si / sau in alte tari;
- perioada asigurata;
- fransize;
- modalitatea de plata a primei anuale:
- integral;
- in numarul de rate acceptate de asigurator;
- daca mai exista alte polite similare, valabile, incheiate la alti asiguratori.
Polita de raspundere Civila Legala a ORGANIZATORULUI de EVENIMENTE de la GENERALI Romania Asigurare Reasigurare SA pentru asigurarea raspunderii civile a persoanei juridice care organizeaza evenimente, pentru vatamarile corporale sau daunele materiale suferite de catre persoanele participante la aceste evenimente, care au aparut in perioada de desfasurare a evenimentului organizat de catre asigurat, poate fi incheiata, de regula, pe o perioada de 12 luni dar, in baza unor aprobari speciale, si pe perioade subanuale.
Raspunderea asiguratorului incepe la data inscrisa in polita de asigurare, dar nu inainte de ora 24:00 a zilei in care s-a platit prima de asigurare cuvenita sau prima rata a acesteia. In cazuri speciale asigurarea poate intra in vigoare la data si ora emiterii politei daca acest fapt este consemnat expres in scris in polita de asigurare.
Raspunderea asiguratorului inceteaza:
- la ora si ziua inscrise in polita de asigurare;
- la data in care s-a platit intreaga limita de raspundere inainte de data expirarii politei de asigurare;
- prin suspendarea sau anularea autorizatiilor de functionare ale asiguratului;
- cu acordul ambelor parti;
- prin denuntare unilaterala, sub forma unei scrisori recomandate cu confirmare de primire, cu un preaviz de 20 zile;
- ìn caz de forta majora;
- prin desfiintarea de drept a politei in cazul in care asiguratul nu-si indeplineste obligatiile contractuale.
Polita de raspundere Civila Legala a ORGANIZATORULUI de EVENIMENTE de la GENERALI Romania Asigurare Reasigurare SA pentru asigurarea raspunderii civile a persoanei juridice care organizeaza evenimente, pentru vatamarile corporale sau daunele materiale suferite de catre persoanele participante la aceste evenimente, care au aparut in perioada de desfasurare a evenimentului organizat de catre asigurat, isi exercita acoperirea numai pentru activitatea profesionala a asiguratului desfasurata exclusiv pe teritoriul Romaniei.
Asigurat pe polita de raspundere Civila Legala a ORGANIZATORULUI de EVENIMENTE de la GENERALI Romania Asigurare Reasigurare SA pentru asigurarea raspunderii civile a persoanei juridice care organizeaza evenimente, pentru vatamarile corporale sau daunele materiale suferite de catre persoanele participante la aceste evenimente, care au aparut in perioada de desfasurare a evenimentului organizat de catre asigurat, poate sa fie:
- sa fie persoana juridica, specializata si autorizata in organizarea de evenimente, cum ar fi spectacole, festivaluri, expozitii, conferinte, seminarii, diferite tipuri de actiuni de lansare, team building, jocuri de artificii, etc.;
- se includ aici si directorii, actionarii si/sau asociatii, in limp ce actioneaza in aceasta calitate pentru asigurat precum si prepusii asiguratului;
Contractant poate fi entitate publica sau privata, parte care se angajeaza juridic in numele asiguratului, prin incheierea politei de asigurare cu asiguratorul.
Beneficiar al asigurarii (client):
- persoana fizica sau juridica, destinatara a serviciilor prestate in baza unui contract legal valabil incheiat si care sufera un prejudiciul, cauzat de fapte ilicite culpabile savarsite in perioada asigurata de asigurat / persoanele pentru care acesta raspunde legal.
Suma asigurata reprezinta limita maxima in baza careia asiguratorul poate acorda despagubiri celor in drept, in cazul producerii evenimentului asigurat, sau suma totala a despagubirilor ce se pot acorda pe toata perioada de valabilitate a politei de asigurare.
Raspunderea asiguratorului se angajeaza numai ca urmare a producerii evenimentelor asigurate, din desfasurarea activitatii specifice mentionate in polita de asigurare.
Limita raspunderii asiguratorului (inclusiv cheltuielile de judecata) este:
- pe eveniment: valoarea pe eveniment prevazuta in polita de asigurare;
- pe perioada asigurata: valoarea raspunderii pe perioada asigurata prevazuta in polita de asigurare, indiferent de numarul evenimentelor asigurate produse.
In cadrul limitei raspunderii asiguratorului se poate stabili si o sublimita a raspunderii pentru:
- pagube materiale;
- vatamari corporale, din care:
- sublimita pe persoana pentru deces;
- sublimita pe persoana pentru invaliditate permanenta;
- sublimita pe persoana pentru incapacitate temporara de munca;
Dupa fiecare despagubire acordata, limita raspunderii stabilita pe perioada asigurata se reduce cu suma platita drept despagubire, asigurarea continuand pentru suma ramasa, prima de asigurare pentru perioada ramasa pana la expirarea politei ramanand neschimbata.
Prima de asigurare se stabileste potrivit tarifului de prime al asiguratorului, pe baza cifrei de afaceri comunicata de asigurat.
In cazul in care limita de raspundere asigurata este stabilita:
- in lei, primele / ratele de prima de asigurare se stabilesc si se platesc in lei;
- in valuta convertibila, primele / ratele de prima de asigurare se stabilesc in valuta convertibila si se platesc in valuta sau, in lei la cursul de schimb BNR din data platii.
Prima de asigurare se achita anticipat si integral, pentru perioada de asigurare mentionata in polita, sau in rate, din care prima rata se plateste inainte de intrarea in vigoare a politei, iar urmatoarele pana la datele scadente mentionate in aceasta. Cuantumul si termenele de plata ale primelor de asigurare sunt cele mentionate in polita de asigurare.
Asiguratorul nu are obligatia de a-i notifica asiguratului datele de scadenta ale primelor de asigurare.
Polita de raspundere Civila Legala a ORGANIZATORULUI de EVENIMENTE de la GENERALI Romania Asigurare Reasigurare SA pentru asigurarea raspunderii civile a persoanei juridice care organizeaza evenimente, pentru vatamarile corporale sau daunele materiale suferite de catre persoanele participante la aceste evenimente, care au aparut in perioada de desfasurare a evenimentului organizat de catre asigurat, poate fi incheiata cu sau fara fransize deductibile pe eveniment, in functie de anumite criterii stabilite de catre asigurator.
Riscurile care sunt preluate in asigurare prin polita de raspundere Civila Legala a ORGANIZATORULUI de EVENIMENTE de la GENERALI Romania Asigurare Reasigurare SA pentru asigurarea raspunderii civile a persoanei juridice care organizeaza evenimente, pentru vatamarile corporale sau daunele materiale suferite de catre persoanele participante la aceste evenimente, care au aparut in perioada de desfasurare a evenimentului organizat de catre asigurat, sunt:
- Asiguratorul acorda despagubiri in limitele raspunderii mentionate in polita de asigurare pentru:
- vatamari corporale sau daune materiale produse participantilor la evenimentul organizat de asigurat, din culpa asiguratului sau prepusilor sai, in perioada desfasurarii evenimentului si in perimetrul de desfasurare al acestuia, prejudicii pentru care asiguratul raspunde in baza legii;
- Perimetrul asigurat: spatiul de desfasurare al evenimentului, special amenajat de catre organizator, mentionat in polita de asigurare, iar in cazul vedetelor invitate si a echipelor tehnice ale acestora asigurarea se extinde si pe perioada transportului acestora cu autovehicule inchiriate de catre organizator in acest scop, de la locul de cazare la sala de spectacol si retur.
- vatamari corporale sau daune materiale produse participantilor la evenimentul organizat de asigurat, din culpa asiguratului sau prepusilor sai, in perioada desfasurarii evenimentului si in perimetrul de desfasurare al acestuia, prejudicii pentru care asiguratul raspunde in baza legii;
Riscurile excluse, care nu sunt preluate in asigurare prin polita de raspundere Civila Legala a ORGANIZATORULUI de EVENIMENTE de la GENERALI Romania Asigurare Reasigurare SA pentru asigurarea raspunderii civile a persoanei juridice care organizeaza evenimente, pentru vatamarile corporale sau daunele materiale suferite de catre persoanele participante la aceste evenimente, care au aparut in perioada de desfasurare a evenimentului organizat de catre asigurat, sunt:
- Asiguratorul nu acorda despagubiri:
- prejudiciile produse tertelor persoane in afara programului de desfasurare a evenimentului, nici pentru prejudiciile produse de participanti intre ei;
- pagube produse cu intentie de catre asigurat (sau prepusii acestuia) sau in timpul comiterii unor fapte incriminate ca infractiuni savarsite cu intentie de catre asigurat (prepusii acestuia);
- prejudiciile rezultand in urma comiterii unor infractiuni pe durata si in perimetrul de desfasurare a evenimentului;
- prejudiciile produse din cauza sau sub influenta alcoolului, unor produse sau substante stupefiante ori medicamente cu efecte similare acestora, a drogurilor;
- prejudiciile produse in urma organizarii de competitii, pariuri de orice fel;
- prejudiciile cauzate in spatiul de desfasurare al evenimentului si care au fost determinate de circumstante anterioare desfasurarii evenimentului cunoscute de asigurat:
- prejudiciile cauzate de produse, echipamente, instalatii defectuoase puse la dispozitia participantilor pe durata desfasurarii evenimentului de catre asigurat, pentru acestea raspunzand producatorii acestora ;
- prejudicii cauzate de utilizarea unor materiale / efecte pirotehnice.
- prejudicii cauzate de faptul ca asiguratul s-a angajat, prin clauze contractuale, sa raspunda civil in mod suplimentar si in alte situatii decat cele de care este raspunzator in baza legii;
- prejudicii financiare pure care nu sunt urmare a vatamarilor corporale sau a daunelor materiale produse in perioada asigurata si in perimetrul asigurat;
- daune materiale la echipamente tehnice si instrumentelor muzicale;
- prejudicii cauzate de utilizarea sau expunerea la azbest;
La polita de raspundere Civila Legala a ORGANIZATORULUI de EVENIMENTE de la GENERALI Romania Asigurare Reasigurare SA pentru asigurarea raspunderii civile a persoanei juridice care organizeaza evenimente, pentru vatamarile corporale sau daunele materiale suferite de catre persoanele participante la aceste evenimente, care au aparut in perioada de desfasurare a evenimentului organizat de catre asigurat, nu exista si nu se pot atasa clauze de asigurare prin care sa poata fi preluate in asigurare riscuri suplimentare.
Principalele obligatii pe care asiguratul le are prin polita de raspundere Civila Legala a ORGANIZATORULUI de EVENIMENTE de la GENERALI Romania Asigurare Reasigurare SA pentru asigurarea raspunderii civile a persoanei juridice care organizeaza evenimente, pentru vatamarile corporale sau daunele materiale suferite de catre persoanele participante la aceste evenimente, care au aparut in perioada de desfasurare a evenimentului organizat de catre asigurat, sunt:
- Asiguratul are obligatia:
- sa organizeze evenimentul in conformitate cu normele stabilite pentru desfasurarea acestui tip de manifestatie;
- sa aiba autorizatia necesara pentru organizarea si desfasurarea evenimentului;
- sa ia masurile necesare pentru a asigura securitatea si protectia participantilor functie de specificul evenimentului organizat;
- sa informeze participantii despre potentialele pericole la care se expun;
- Asiguratul / contractantul are obligatia de a declara in scris asiguratorului toate imprejurarile esentiale din punctul de vedere al evaluarii riscului, atat la incheierea politei de asigurare (in cererea chestionar), cat si pe parcursul executarii acesteia.
- In cazul nerespectarii sau a indeplinirii necorespunzatoare a obligatiei de declarare, asiguratorul nu datoreaza despagubirea, exceptand cazul in care se dovedeste ca imprejurarile trecute sub tacere, respectiv nedeclarate, au fost cunoscute de catre asigurator sau nu au contribuit la aparitia evenimentului asigurat.
- Asiguratul are obligatia sa declare daca are loc o tranzactie, caz in care acoperirea conferita prin polita inceteaza de la data realizarii respectivei tranzactii.
- Contractantul este obligat la plata primei de asigurare.
- Contractantul este obligat sa declare, atat la incheierea politei de asigurare, cat si pe intreg parcursul derularii acestuia, existenta altor polite de asigurare pentru aceeasi raspundere, emise de alti asiguratori.
- Asiguratul / contractantul are obligatia sa avizeze in scris asiguratorul, in termen de 3 de zile de la data producerii oricarui eveniment asigurat, referitor la cauzele, imprejurarile si natura daunei. In acest sens, asiguratul / contractantul este obligat:
- sa puna imediat la dispozitia asiguratorului orice scrisoare, notificare, cerere de chemare in judecata, citatie, hotarare judecatoreasca sau document juridic primit in legatura cu pretentiile de despagubire;
- sa pastreze nemodificate orice documente, inregistrari sau bunuri care au cauzat ori au inlesnit sau care sunt in orice fel in legatura cu evenimentul asigurat;
- sa sprijine asiguratorul in obtinerea de la organele abilitate a oricaror documente sau informatii necesare solutionarii daunei;
- sa-si organizeze o buna aparare in procesul civil intentat de persoana / persoanele pagubite, tinand seama si de recomandarile asiguratorului, inclusiv in ceea ce priveste angajarea unui aparator atat in prima instanta cat si in caile de atac (in cazurile in care astfel se asigura o mai buna aparare a intereselor acesteia, asiguratorul poate folosi si calea interventiei in interesul asiguratilor raspunzatori de producerea daunei);
- sa conserve dreptul de regres al asiguratorului impotriva oricarei persoane in ceea ce priveste o dauna acoperita de asigurare si sa asiste asiguratorul in toate privintele in exercitarea acestui drept, daca asiguratorul solicita acest lucru.
- Asiguratul nu va recunoaste nicio raspundere si nu va face nicio promisiune, oferta sau plata in mod voluntar fara a avea acordul scris al asiguratorului.
- In caz de neindeplinire a obligatiilor prevazute mai sus, asiguratorul are dreptul sa refuze plata daunelor.
- Respectarea tuturor obligatiilor ce revin asiguratilor / contractantului, precum si prezumptia ca declaratiile si raspunsurile acestora din chestionar sunt adevarate, vor fi conditii ce preced orice raspundere care revine asiguratorului.
Principalele obligatii, pe care GENERALI Romania Asigurare Reasigurare SA le are in calitatea sa de asigurator, prin polita de raspundere Civila Legala a ORGANIZATORULUI de EVENIMENTE pentru asigurarea raspunderii civile a persoanei juridice care organizeaza evenimente, pentru vatamarile corporale sau daunele materiale suferite de catre persoanele participante la aceste evenimente, care au aparut in perioada de desfasurare a evenimentului organizat de catre asigurat, sunt:
- sa puna la dispozitia asiguratului sau contractantului asigurarii informatii complete si corecte in legatura cu polita de asigurare, atat inaintea incheierii, cat si pe durata derularii acestuia;
- sa elibereze, la cerere, un duplicat al politei de asigurare, in cazul in care originalul a fost pierdut sau distrus;
- sa pastreze confidentialitatea informatiei despre asigurat, de care a luat cunostinta in procesul asigurarii;
- sa primeasca avizarile de dauna;
- sa constate si sa estimeze valoarea pagubelor dupa producerea riscurilor asigurate, in baza documentelor primite de la asigurati / pagubiti;
- sa emita oferte de despagubire;
- sa plateasca despagubirile cuvenite celor in drept la termenele stabilite;
- sa ramburseze asiguratului cheltuielile aferente limitarii pagubelor legate de producerea evenimentului asigurat.
- Constatarea si evaluarea prejudiciilor se face de reprezentantii asiguratorului sau prin imputernicitii acestuia, impreuna cu asiguratii / contractantul.
- Daunele platite de asigurator, inclusiv cheltuielile prevazute, nu pot depasi limita maxima a raspunderii mentionate in polita.
- La stabilirea despagubirii se va avea in vedere acordul comun intre asigurat / contractant, asigurator si persoana prejudiciata, iar in cazul in care asiguratul / contractantul si / sau persoana prejudiciata nu sunt de acord cu cuantumul despagubirii, se vor adresa pentru solutionarea acestui litigiu instantelor romane de drept comun.
- Stabilirea despagubirilor pe baza intelegerii dintre parti (pe cale amiabila) se poate face numai daca din actele intocmite de organele competente si din instiintarea asiguratului / contractantului rezulta cu certitudine raspunderea civila a asiguratului pentru producerea daunelor, iar persoana prejudiciata face dovada prejudiciului suferit.
- Daca evenimentul asigurat este indemnizabil in conformitate cu prevederile politei de asigurare, asiguratorul va efectua plata despagubirii in termen de 30 de zile de la data la care documentatia solicitata (inclusiv hotararea judecatoreasca irevocabila pronuntata pentru solutionarea unui litigiu dedus judecatii) este completa.
- Plata despagubirii se va face in moneda convenita in polita de asigurare si in conformitate cu legile privind impozitele si taxele, in vigoare la data efectuarii platii.
- Limitele asigurarii se vor reduce cu sumele platite cu titlu de despagubire, de la data efectuarii acestor plati, asigurarea continuand pentru suma ramasa. Aceasta limita poate fi reintregita in schimbul platii unei prime suplimentare de catre contractant.
- Asiguratorul va fi indreptatit sa amane plata despagubirii daca, in legatura cu realitatea producerii daunei, a fost initiata o cercetare penala.
- Dupa producerea evenimentului asigurat, dar nu mai tarziu de 60 de zile de la plata despagubirii sau de la comunicarea faptului ca dauna nu este lichidabila, asiguratorul poate rezilia asigurarea cu un preaviz de 15 zile.
Notificare daune:
Se face in centrul de Constatare daune existent in fiecare oras din Romania.
www.generali.ro / servicii / solutionare-daune / auto / unitati-constatare
- de LUNI pana VINERI, intre 9:00 – 18:00 -
- Se acorda despagubiri in baza acordului amiabil incheiat intre asigurator, asigurat si persoana pagubita in conformitate cu polita sau in baza unor hotarari definitive si irevocabile pronuntate de instantele de judecata din Romania.
- Orice neintelegere cu privire la polita va fi solutionata in acord de mediere sau de catre instantele de judecata din Romania.
- Polita de asigurare se incheie in Romania fiind supus legislatiei in materie din Romania, respectiv dispozitiilor Codului Civil, ale Legii nr. 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile in Romania, cu modificarile si completarile ulterioare si cu cele ale Legii nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare si supraveghere a asigurarilor, cu modificarile si completarile ulterioare.
- Asiguratul trebuie sa faca dovada ca riscul produs este acoperit prin asigurare, daca nu se prevede altfel in polita de asigurare.